GonnaMakeIt

Börjar i april… tjugohundraaldrig!

Publicerad 2013-03-21 17:01:19 i Allmänt,

Kom igen nu Nathaly!
Varför varför varför har jag så svårt att låta bli godiset?!
Jag peppar mig med all sånt där ”don´t give up”- peps men ändå kan jag inte sluta äta.
Ok, då tänker man- men ta inte den första, för det är då det är kört och DET stämmer!
Man ska inte börja för det är aldrig ”jag tar bara en”- crap!
 
 

MEN hur gör man när suget kryper in... Eller nej ATTACKERAR fram och man kan inte tänka på annat än just godis.. då måste man ta ”bara” en. Resultat SYNTAX ERROR!
 
Tips? Anyone?
Anything?

Vad gör jag egentligen?

Publicerad 2013-03-19 14:04:00 i Allmänt, Zumba,

Ok, att lyfta tungt är en nyfunnen passion MEN dans- dans ger mig glädje och frihetskänsla som inte går att beskriva.
Jag är som sagt en Zumbainstruktör och bara älskar det!
Mitt heltidsjobbar är ekonom, i ett företag där man har dresscode och casuall fridays. Blusar och pumps är en del av vardagen - åtta till fem, måndag till fredag, 40h i veckan. Men egentligen vill jag gå runt i flips-flops, haremsbyxor och lyssna på sköna karibiska rytmer- det får jag göra på min lediga tid.

När jag får slänga med håret, vicka på rumpan och zumbera av mig lite - får jag min sköna frihetes-Bob Marley-feeling och blir fylld med en ny härlig energi.  Det är här jag ”får” släppa på hämningar, musarmen och ostbågehållningen- som man får när man sitter liiite för länge framför datorn.
Men det här att förklara vad Zumba är till någon som aldrig har testat det förut och har redan en mentalbild på det- är inte alltid så lätt alla gånger.
Man får frågor som; Är det bra träning? Är det som Tv shop?
Eller så får man höra saker som; Näe men jag är stel som en pinne- det är inget för mig. Jag känner att jag måste svettas när jag tränar. Zumba är bara för tjejer osv osv… Listan kan göra HUR långt som helst!

Och jag skulle vilja svara på alla dessa frågor här på bloggen- utifrån min egen erfarenhet och perspektiv MEN det är min åsikt, mina mål, min träning. Det betyder inte att det ÄR så.
Så mitt råd till dig är att snälla snälla snälla- testa! Det skadar inte och testa- tvärtom! Du kanske gillar det!

Brukar du inte träna så kanske det här är ett bra sätt för dig att börja träna. Är du en van motionär så kan det vara så att du hittar en ny träningsform. Zumba passar ALLA! Unga, gamla, stela, långa, korta– ALLA!

Och om det inte var din ”grej”- då har du iaf testat ;)

 

 

Våga våga våga våga!!!
Varför inte med mig på SATS Liljeholmen lördagar 11:30 ;)
Komsi komsi...

 

Last week... BADASS

Publicerad 2013-03-19 12:03:00 i Allmänt,

Vi befinner oss i sista veckan och det är maxlyftning som gäller.
I vanliga fall hade jag hoppa från sängen 05:00 tagit på mig träningskläderna och skuttat ut från lägenheten i la-la-mode, kanske tom visslat hela vägen till gymmet….MEN inte  idag.. Just idag så kände jag verkligen inte för att träna. Ville bara ligga kvar i fosterställning och bli klappad. Kom igen nu- det snöa i mars! Jag så trött på det här!
Är i sån behov av D-vitamin, lufta mina fötter och nynna till någon jobbig sommarplåga!

Jag ville inte gå ut i kylan kl 05:30 för att lyfta…min kropp skrek NEJ, min hjärna lade fram alla olika motiveringar till att ligga kvar men nånstans där fanns vilja, samvete envisheter eller vad det nu var- jag tog mig  ut…
Kom till gymmet i en jag-är-en-kinkig-liten-treåring-mode (brukar vara pigg och glad- då jag verkligen älskar träffa tjejerna och lyfta tungt).
Men den ilska/kinkighet/what ever vände- tack vare Magdalenas, Elina och Helenas pep-talk.
BAAM! Jag gjorde mitt PB och lyfte 105kg i marklyft! Mitt mål var 100kg… helst innan sommaren men det var ok att göra det iår. Men att ha gjort det nu- var inte väntad!
Jag började gråta av lycka! (Jag kanske hade kvar lite av treåringen).

105kg deadlifting med Magdalena Bibik
 

Jag är SÅ stolt, går så rak i ryggen och har en sån där jag-är-så-nöjd-flin.
TACK! Babes TACK!

BADASS

Publicerad 2013-03-07 18:07:00 i BADASS,

BADADSS är en styrketräningsgrupp som tävla mot en annan grupp i Motala. Tävlingen pågår i 8 veckor och vi tränar 2 gånger i veckan med start 06:30- upp med tuppen, tror faktiskt att det är vi som väcker den där tuppen. Iaf, vi mäts i olika övningar såsom marklyft, box squat, bänkpress osv.

Det är min andra omgång av BADASS och BADASS #3 är redan fullsatt.
Varför jag gillar det så mycket - är för att man ett tränar i grupp, det sporras, det peppas och det psykas (såklart!).

Denna omgång är det bara tjejer men på förra var det blandat grupp. Oavsett hur så är det grymt vilken team building det här är. Jag kände i princip ingen där, vår gemensamma nämnare var så klart på coach- Magdalena Bibik. Men nu- I love them all! Alla har olika bakgrund olika åldrar men alla en anamma som bara den! Härligt att se deras utveckling- från att haft problem med en 20kgs stång till att börja lägga på mer och mer vikter- underbart! Kommer vara intressant att se den slutliga resultatet.

Doing some deadlifting

 

 
Military press
 
Jag bara längtar till nästa tisdag- för då är det dags igen!
Let´s go!!!

 

Let´s go!

Publicerad 2013-03-06 22:28:00 i Allmänt,

Min första blogg inlägg!
Hur börjar man? Kan börja berätta lite om mig själv, vem är jag? Vad har jag för bakgrund?
 
Jag föddes i Chile med har bott i Sverige sedan jag var 2 år gammal.
Jag prata och skriver svenska flytande- nästa som modersmål men ändå inte. Jag tänker både på spanska och svenska.
Ska jag räkna så räknar jag på spanska men svaret kommer ut på svenska. Jag uttrycker mig bättre på svenska men ska jag prata känslor? Då är spanska we are speaking. Så jag har en liten konflikt där med språket... But hey! Ít works! (och där kommer engelskan fram också).
OK det är språket... sen har vi kultur, familj, mat osv osv.. Men vi tar sånt lite peu un peu (ja, franska förstår jag också, men talar ABSOLUT inte det). Träning, dans, movement överhuvudtaget är något jag har gjort sedan liten. Tror dessutom att jag sprang ut från mammas mage.
 
Har alltid haft spring i benen, heter "fred" som andra namn på spanska - Paz, men det var inget fridfull eller stillsamt med mig inte. Jag har nog gjort det mesta; simning, handboll, fotbolls (som jag var sjukt dålig på), dans, thaiboxning, Capoeria, thaiboxning igen osv osv... Allt det ledde till det jag är idag- Zumbainstruktör med en nyfunnen kärlekt till att lyfta tungt men älskar löpträning. Konstig kombo kan man tänka. men jag tycker att det är en perfekt balans- för tillfället (vem vet vad jag kommer på sen). Dans, stryka och löpning är en pefekt kombo för mig.
 
Dans gör mig lycklig, det är liksom honung, balsam, what ever för själen - älskar det! Jag verkligen njuter av att känna musiken och... utrycka mig med kroppsrörelse- lovely!
Stryka.. eller nej vi tar löpningen först. Löpning började som terapi för mig. Det är där jag får grubbla, skratta, bearbeta, rensa huvudet helt enkelt. Favorit är faktiskt att löpa utan musik - det är där jag får tänka eller inte tänka ifred. Sedan att höra naturen runt omkring sig är amazing. Hur ofta stanna vi upp och bara lyssnar på omgivningen. vi är så upptagna med så mycket annat som "stör". Nu har löpningen blivit lite mer... Nu gillar jag utmaningen att springa långt... Sprang min första halvmaraton 2011 och det var NICE! Ville springa det under 2h och sprang det på 1,43h! Vet nu hur? Jag sprang med känslan. Jag har ingen pulsklocka eller något fancy- hade då min mini ipod. Jag sprang efter hur jag kände och fick en grym tid- helt oväntat! Året därefter sprang jag Jubileumsmaraton- sprang hela maratonavståndet, 42,195 km... och vet ni vad- DET är långt!!! Men jag gjorde det!!! Vad HUR stolt som helst att jag grät torra tårar väl framme i mållinjen. Tid? 4,05h. Insane egentligen! NU, iår, ska jag springa halvmaraton igen och mitt mål är att slå förra så klart! Vill springa på 1,30h- vågar jag säga det högt?
- Vi försöker - går det inte? Så är det faktiskt helt ok! För träning och all typ av rörelsen ska vara kul! Man måste hitta sitt och njuta! Det ska vara en del av livet – då blir det inte ”jobbigt” med träning. Klart man ska pressa sig - om man vill bli bättre på något, MEN man ska göra det gör att man gillar det. Inte följa trender - testa gärna- men hitta DITT!
Bild: Vid startet av Jubileumsmarathon 20112.
Foto: Carolina San Martin
 
Styrketräning - något jag inte tyckte om att göra förr. Tyckte det var absolut det tråkigaste jag visste. Tills jag gick på en crosstraining pass. Ett pass som blandade intervallträning och styrka - gillade det! Jag började gå på fler sådana pass och började märkte att jag klarade av mer och mer. Skaffade sedan en PT och det var DÄR min förälskelse började! BAAM! Nu tränar jag två gånger i veckan med en BADASS grupp. - Vad är BADASS? Det är en tävling mellan två grupper, en i Stockholm och en annan i Motala om vem som är mest BADASS- helt enkelt! Tävlingen pågår i 8 veckor, 2 gånger i veckan. Vi mäts i bland annat marklyft, box squat, bänkpress men även på: handstående pushups, turkish get up och massa annat! Mer kan du läsa på Magdalenas blogg. Jag kommer att skriva mycket om BADASS för som sagt - att lyfta tungt är min nya passion.
 
Det här är lite kort om mig :)
 
Hey ho let´s go!
 

Om

Min profilbild

GonnaMakeIt!

C´est moi Namn: Nathaly Ålder: 30+ (OMG! Jag veeet) Gör: Gruppträningssintruktör på SATS (..och redovisning ekonom) Gillar: Dansa, lyfta tungt och choklad såklart! Bloggar om: Träning, hälsa och vardag. Kombinationen av min passion, min hobby, mitt liv och allt annat runtomkring. Kort om mig Är en dansare som gillar att lyfta tung men blev ekonom. Född i Chile, uppvuxen i Sverige och har en hel drös av kulturella mixer och språk. Tänker på spanska, uttrycker mig bäst på svenska och pratar chilensk rövaspråk med mamma. I min blogg är inte baserade på vetenskapliga artiklar eller empiriska undersökningar. Jag har utgått från LHS (Livets Hårda Skola) , både mina, mina vänners och folk runt omkring. Enyoj! http://valencia1.zumba.com/

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela