GonnaMakeIt

Startar NU!

Publicerad 2013-04-29 22:09:44 i Allmänt,

Jag börjar på måndag..

Det är lätt att man tänker så eller den 1:e eller ett annat datum längre fram. Det är lätt, superenkelt- jag gör det själv. Men egentligen är det fel taktik. Varför inte börja nu! Just det ögonblicket du befinner dig i?! För det är JUST DÅ du är DÄR, den stunden du vill ha förändring. Oavsett vad förändringen är- så starta då! Jag pratar- eller skriver för den delen, inte om just att specifikt börja träna, ändra sina kostvanor eller något relaterat till det. Det kan vara vadsomhelst. Börjar just nu- right at THAT moment du säger;
-Näej fan nu kör jag. 
KÖR!
Tänk inte på vad som har hänt tidigare- det som har hänt har redan hänt och det finns inget du kan göra för att förändra det som hände. Men du kan påverka det som kan hända. Så vänta inte till sen, inte till på måndag, till månadsskiftet osvosv. NU!

Har du motivationen att göra din förändring- ta den, hoppa, våga men gör det! Ge inte upp- Keep on going! För att nå sina mål, sina resultat i alla avseenden krävs bland annat uthållighet -Don´t give up! Varje dag är ett steg närmare- när du tar steget.

 

Ett tips! Dela gärna med dig dina mål med en nära så den kan vara din styrka när du känner för att ge upp.

 

Ett halvt leende..

Publicerad 2013-04-28 22:51:00 i Allmänt,

Det blir tyvärr inte mycket träningsskriveri då jag inte har haft möjlighet att träna. Inte för att jag inte vill och kan-från nacken ner - utan för att det gör så himla ont av att bara göra en knäböj. Jag menar, det trycket som uppstår i huvudet (som vi inte lägger märke på när vi är friska) är så mycket för en nyopererad att Alvedon måste tas.

Sedan vill jag inte gå ut direkt. Mitt ansikte… Hmm hur ska jag uttrycka mig- lite deformerad, asymmetriskt, helt jäkla fel- helt enkelt. Tänkte ställa upp som Quasimodo look alike. Skulle vinna GARANTERAD!


Nu när jag inte tar mig ut, kommer folk till mig och hälsar på- det är det som är det underbara med familj. Det är lite en för alla och alla för en- i ALLA aspekter. Har man opererats - så kommer HELA truppen och hälsar på- vart man än befinner sig. Jag är inget undantag.


Härligt att se deras första reaktion när dem ser mig för första gången. Den säger lite i stilen med: oooooh maaaj gadd!!! VAD hände DÄR???!!
Tystnad uppstår.
Man känner hur hjärnkontoret jobbar för fullt- då dem inte kommer på något snällt att säga. Men vill inte ljuga för mig heller. Sen kommer en;
-HEJ Nathaly! Hur mår du?
Hahaha! Jag förstår dem- jag kan själv se mig i spegeln, även om ena ögat är uppsvullet och ger mig asiatiska drag- i halva ansiktet. Uppsvullnande sträcker sig verkligen från halva näsan till örat. Dessutom har ”ögonbrynsmuskeln” påverkats.  Ni vet den som gör att man kan lyfta på ögonbrynen och säga ”how you doing?”- exakt den! Den har påverkats eller den är på en ”off mode” och har fallit ner. Jag kan inte röra den, hur mycket jag en försöker.  Har ni börjat få en bild på hur HALVA ansiktet ser ut på ett ungefär? No?  
- Nej, jag kommer inte att lägga upp någon bild.

Det roliga är att familjen a.k.a släkten kommer och hälsar på, visar sin omtanke osv osv. Vilket är riktigt riktigt nice många gånger. Det svåra och jobbiga är när dem börjar berätta massa roliga historier. Min kusin och hans sambo har nyligen kommit hem från en 6 månaders backpacking i Afrika och har MASSOR av (nu) roliga historier. Jag ville DÖ! 
Jag kan knappt prata, äta eller göra något med ansikte- lite stelopererad kind of thing. Remember-halva, resten fungerar som vanligt. Ser skitnormalt ut. Verkligen.

Tänk er frustrationen av att sitta där och höra roliga historier/ händelser en efter en. Viljan av att kunna skratta rakt ut och ha en känsla av att inte få tillräckligt med luft? Man blir tvungen att hålla tillbaks skrattet för att inte få ont. Det går liksom inte. Man vill bara skratta ännu mer! Det blir den effekten helt enkelt. Får man inte skratta- då får man skrattanfall. Så är formeln, tror att det är lag på det :) Dem enda som inte visste om det var mina lärare på gymnasiet… och högstadiet för den delen..
Gaaaahhh sån frustration!  Längtar av att kunna skratta och le med HELA mitt ansikte… Undertiden får jag ge ett halvt leende :)

 
 

Keep calm and chill...

Publicerad 2013-04-27 16:24:00 i Allmänt,

Underbar dag, underbart väder!
Många känslor väcks och man får helt plötsligt en massa energi på att göra saker. Vissa vill fixa och dona med trädgården, gå på långa promenader, ta en lång brunch, shoppa, fika osv osv… Det vill jag med! Jag är van att vara aktiv- jag gillar det. MEN jag trivs lika bra av att inte göra någonting också- som nu. Missförstå mig inte, hade jag inte varit nyopererad hade jag säkert varit ute och lekt med alla dem andra små tjuren jag med. Men det betyder inte att jag inte trivs bra här och nu - på soffan, hemma hos mina föräldrar, orörlig. Det är lika skönt det med (och lukten på dem nybakade muffins ger lite extra njutning) :)

 

Jag gillar att röra på mig men jag gillar lika mycket av att sitta i lugn och ro, utan musik, utan tv, böcker, prat eller något annat. Bara sitta och lyssna på omgivningen. Jag behöver inte alltid vara sysselsatt utan trivs lika bra av ingenting. Jag behöver sån tid, min tid, där jag gör absolut ingenting what so ever - och jag gör verkligen inget heller. Jag målar inte naglarna, noppar inte ögonbrynen eller övar på putmun poser- nej, inget, nothing, nada- just chill mode liksom.


Testa det! Och då menar jag inte putmun posen utan den egna tiden. Tror att många behöver den stunden där man bara har SIN tid- och ha ingen dålig samvete för det. Bli uttråkad se till att inte ha något som kan störa- ingen mobil, inget internet, ingen brus what so ever som kan störa din frid. Finn din oas, din plats, där du kan vara själv, stimulerar fantasin, skapar drömmar, visioner, planer osv osv. En plats där du, dina känslor och tankar får lov att komma fram…

Keep calm, chill out and enjoy your day!

 

Status:

Publicerad 2013-04-27 02:51:00 i Allmänt, Kost,

Sjukskrivningsdag: 3
Käken/ansiktet: Uppsvullen
Mode: Slow motion
Sysselsättning: Let´s do some more baking!

Ännu en dag att experimentera och testa lite nya recept. Det är det enda jag kan göra i denna nyopererad stadie. Det är lugn och ro, inga hastiga rörelser krävs, allt kan göras i slow motion- men sen så har jag börjat gilla det- What?! Jag?! Jag som aldrig har haft tålamodet och orken att ”stå” i köket tidigare. Men icke- nu har det varit rätt najs faktiskt! Wifey potential is coming up :)

Dagen började med en Paleo frukost-som jag hade hitta på en blogg. Den väckte mitt intresse och nyfikenhet då den bestod av avokado, banan och kokosolja. What? Tänkte jag då. Avokado är gott, banan är också yummie, men ihop?

-Oh well, allt bör testats minst en gång i livet så vi ger det ett försök.

Måste erkänna att det var ganska nice. Visst, det är en smakkombination jag inte riktigt är van vid och den snorgröna färgen går liksom inte ihop med den söta smaken, men det var inte blä för det- rätt gott. Faktiskt.

Tyvärr ingen bild tagen- hungern var snabbaren än blixten.

Gick vidare till nästa recept bakad havregröt med kanel. Mumma! Receptet fann jag hos min nyutnämnda Guru tasty-health.se
Observera att allt jag gör är socker, laktosfritt och glutenfritt. 


Bilden på hennes bakad havregröt är betydligt snyggaren än min-så klart :) 

 

Eftersom det är fredag ville jag göra något extra för familjen och nu när jag känner mig inspirerad med bakning och matlagning (som händer en gång på tio år) gick jag all in. Måste lära mig det där med lite åt gången.
Note myslef: Googla motsvarigheten av ”All In” och lär dig det!

Det vart; 

Chokladbollar gjorda av keso- alltså inget smör och ingen socker- gott!

  

Muffins med paprika & keso (det stod fetaost men jag hade ingen hemma). Det HÄR var en tio poängare! BAAM! Den var saftig, mättande och kalorisnålt- GRYMT! Rekommenderas starkt! Att det är lättlagad ÄR ett STORT plus- hade annars tappat intresset för läänge sedan- belive me! Muffisarna är perfekta att ha som mellanmål, ta med på picknick utflykten eller tja- som en fredags-snack som denna.

Gjorde även om ett par kanel & äppel frukostkaka. Hade gjort några imorse- till frukosten men min lillebror hann äta upp dem innan dem ens hann landa på tallriken. Denna gång var blixten snabbare än hungern :)

 

Nu, mätt, nöjd och belåten går jag och lägger mig med ännu mer entusiasm för nya experiment.

#wifey

Födelsedagsfirande a la Chilsvenska sättet…

Publicerad 2013-04-26 22:51:00 i Chilsvenska,

Det här med att vara Chilenare och ha kvar sina traditioner, kulturer och vanor hänger inte alltid med i den svenska kulturen.

Jag är född i Chile och kom till Sverige 1984, så det var ett bra tag sedan.
Vi har anpassat oss till den svenska kulturen utan några som helst problem.  Åker vi till Chile är vi mer svenskar än chilenare. Fine, jag förstår det- inga issues med det. MEN! Sedan har vissa saker som hänger kvar, vanor, seder kalla det vad du vill- men vi har dem. Dessa saker är inte språkliga missägningar så som Slussen är Elussen på spansve (Spanska-Svenska). Spagetti är espageti. Städa uttalas esteda, man sätter helt enkelt ett ”e” framför alla ord som börjar med ”S”. Sedan är det ingen skillnad för dem ordet som börjar med ”V” eller ”B”, allt uttalas med ”B”, Vårberg blir Bårberg. Eee comprende?

En av många saker är födelsedagsfirandet. Vi firar stort! Det är STORA tårtor- helst två i olika smaker. Standard är annanastårta och kolasåstårta- som vi gör av att koka burkar med kondenserat mjölk i ca 2 timmar. Mumma!

Det ska räcka till ALLA plus en (eller två) att-ta-hem-bitar.

Förutom stora, nej ENORMA tårtor för hela familjen även kallad släkt här i Sverigeland så sjunger vi självklart ”ja, må du leva” både på svenska och spanska. Den spanska versionen kan vi- inga probs där liksom. Men den svenska versionen kan modifieras en aning. Istället för att sjunga ”…lever ut i hundra de år” blir det ”…lever sjuttiohundrade åååår!” Och ”hurra-hurra-hurra!” blir ”hora-hora-hora!”. Detta är självklart inte med en tanke på vad det egentligen betyder- utan, det blir bara lite fel vid uttalet.

En annan sak till som skiljer sig åt är; hur man skär tårtan. Nej, nej, nej vi har ingen ritual med att de ska skäras med en machete eller något- nej, kom igen :) 
Men vi lägger ett glas i mitten av tårtan- gärna ett high-ball glas (tårtan är inte bara stor i omkrets utan även på höjden). På tårtans mitt trycker vi ner high-ball glaset och skär tårtbitarna runt den. Why? För att man ska skära rakare så klart! Hallåa!

En bit är en rejäl bit- inga små I´m on a diet kind of thing.

Födelsedagar firas inte mellan 14-16, nej då städas lägenhet kliniskt rent till salsamusik på full volym- det ska lukta klorin, helst! Nej, födelsedagar börjar runt 18. Eller man bjuder in folk till 18 men folk börja anlända vi 19-tiden. Den här akademiska kvarten finns inte. Det är en hel timme som gäller-MINST! Till hur länge? Omöjligt att svara på- det beror på hur bra stämning det är men inte innan 00:00.
Det är inte en myspys-happy-birthday-cozy-firande heller. Nej, det är fest! 

!

Födelsedagar ska firas och det ska firas STORT!!! I Sjuttiohundrade år....

Can´t sleep...

Publicerad 2013-04-26 03:49:55 i Allmänt,

Yes!

Klockan är 03:30 och jag är vaken. Klarvaken!

Sov på dagen då min nyopererad käke gjorde ont och jag fick ta några tabletter för smärtan. Men det här med att sova på dagarna rubbar min normala tidsrytm en aaaning.

Käken värker och halva ansiktet är uppsvullen. No pic is needed- belive me! Tänk att halva ditt ansikte ser ut som en ballong- men bara halva.

Vet inte riktigt hur jag ska ligga. Måste ligga i upphöjd läge så att den inte svullnar upp mer, kan inte luta huvudet någonstans för att det gör ont. Så ja- att hitta ett läge som passar är som att ha en normal konversation med Justin Biebe-fan som precis varit på hans konsert- det går bara inte.

Halva ansiktet har dessutom börjat skifta färg till en mysig rosa-röd-på-väg-till-lila-som-en-blåmärker-type-of-thing! Najs!

 
 
Men ok vi gör ett försök.. Heeey Macarena!

Nathy bakar när hon är nyopererad- tydligen.

Publicerad 2013-04-26 00:00:00 i Allmänt, Kost,

Har varit dåligt med bloggande.

Senast nytt är att jag har genomgått en käkoperation. Disken vid käkleden var trasig vilket gjorde att min käke låste sig och hade problem med att öppna munnen, tugga osv osv. Då jag är nyopererad så har jag varit lite halv orörlig dem senaste dagarna. Mitt ansikte är helt uppsvullen lite Quiasimodo varning på mig. Dessutom fick dem raka mig vid örat (det var där dem gick in). Så tänk er- Quiasimodo goes punk with a side cut.
BAAM! That´s me raitnau.

Dessutom vet ni hur mycket ni använder ansiktets muskler när ni gör helt simpla saker som inte har med ansiktet att göra- what so ever!?!
-Jag vet för att jag känner smärtan varje gång.
Bara en grej som att böja sig ner- så använder vi ansiktets muskler. Jag vet det nu för att jag känner varenda liten rörelse i min kropp med mitt ansikte.
Så Yes! Allt går i slow motion för mig just nu, för att jag inte ska få ont.

Men jag är en person som måste röra på sig och gillar att vara aktiv- så när jag fick reda på att jag skulle vara sjukskriven från jobbet i 10 dagar (minst) och att jag inte fick träna på 2-3v ville jag dö. WHAT? Men vad gör man då? Vad ska jag göra på dagarnaaaa??!

Jo, jag har massa böcker jag vill läsa klart, måste plugga lite muskler och leder också.. men Vad gör jag med all spring i benen?!
Så vad har jag gjort?
Bakat.

Jag är sämst gällande matlagning- jag tycker det är lite tråkigt att hålla på i köket så länge och sedan äts det på 2 röda. Jag tar mig inte tiden samtidigt som jag VET att rutor lagas i köket- jag vet det. Men det krävs lite för många uppoffringar för att jag verkligen ska ta tag i det. Men nu- tänkte jag. Om jag tar mig tiden att göra dessa proteinbars, baka nyttigheter osv osv. så kanske jag inte tycker att det är så farligt.

Så jag har googlat massa nyttigheter, hittat en massa bloggar som numera är mina gurus. Rekommenderar starkt tasty-health.se, denna kvinna kan sin grej. Hennes recept är enkla, nyttiga och inspirerande. Samtidigt förklarar hon vikten med kosten och träning för att uppnå de resultat man vill ha på ett väldigt pedagogisk sätt. Hatten av för henne och TACK! Hon har inspirerat mig en massa, synd bara att jag inte får lov att träna.

Några kreationer som jag bakade, dessa är sockerfria, laktos- och glutenfritt.

 

Idag har jag bland annat testat Choklad mugg-kaka med kvarg topping och jordgubbar

 

 

Bananpannkaka med vaniljtopping (kvarg med vaniljpulver)

Chokladbanan pannkaka med vaniljtopping (hann inte ta bild på den) Liknar den ovan- fast med choklad :)

 

 

Ägg-muffins med paprika och zuccini

 

 

Och Fröknäcke

 

Min familj är nog dem som är mest nöjda, då jag inte kan öppna munnen och måste öta barnmatkonsistens på allt så har jag inte riktigt kunnat ätit allt ovan.

Smoothies har varit min grej idag.

 Här Äppel- och ingefära smoothie riktigt riktigt god! 

 
 
 Vi får se vad Quasimodo with a side cut hittar på imorgon... Jag kanske får för mig att lära mig att virka eller något, donno...
 
 

Babies…

Publicerad 2013-04-15 18:16:41 i Allmänt,

Jag kommer från en stor familj där bebisar/barn finns överallt. Jag är van.

Men vad hände NU?!

Nu känns det som om det är en explosion av bebisar!
På jobbet är det redan 3st- från min avdelning som har gått på föräldraledighet. En som går nu på fredag och en i början av juni….

Vad händer? Vad har jag missat?!

Eller är det jag som har kommit i den åldern där det faktiskt är heeelt normalt att börja tänka babies?

 
 

No, babies är inte riktigt aktuellt för mig just nu.
Det som är aktuellt och det jag tänker på just nu är att överleva kvällens crosstraining- pass! :)

 

Midnattsloppet...

Publicerad 2013-04-15 17:43:00 i Allmänt, Löpning,

Men gaaahhh!!!

Ibland blir jag så trött på mig själv!

Midnattsloppet är ett lopp jag ville springa 2013 så när jag äntligen tog tag i det hela, fick jag tji- det var fullbokad och inga anmälningar gick att göra!

Wooot??!!

Detta var runt jan-feb, midnattsloppet är i augusti! Var det redan fullt?

Då vart det fullfart och jag började anmäla mig till andra lopp.

Det vart:

·         Det var vårruset -  som jag ska springa ihop med några kollegor från jobbet.

·         Blodomloppet- men ett kompisgäng.

·         Halvmaraton- för att STHLM Marathon var full den med…

·         Tjurruset- för att jag vill testa denna grisiga fiesta :)

Funderar fortfarande om jag ska göra tjejmilen… vi får se. Gillar den loppen,¨ det är riktig nice stämning på den och området är väldigt fint att springa runt.

MEN!

Så helt plötsligt hände det! Portarna öppnades igen MIDNATSLOPPEN 2013 gick att boka- Hurray!!!
Då bestämde jag mig för att nappa direkt. BADASS tjejerna var också sugna på att springa den och tipset spred sig snabbt- alla började boka in sig på den. Jag vart stressa över det hela och ville bara hinna boka mig innan platserna tog slut- igen!

Så ja… Jag skrev in mig på stargrupp 2C (vill springa den under 50minuter). Valde t-shirt storlek, fanns då bara herr storlekar kvar (trodde jag) att jag beställde en S…. Betalade och – KLAR! Jag hade fått plats!!! Jag kunde andas ut igen...

Wohooo!!!
När jag fick bekräftelse mailet insåg jag att- mitt i all stress hade jag råka skriva in mig i klass: MÄN 2C och det var därför jag inte kunde välja en T-shirt stolek i DAM

Så min fråga är... kan jag byta klass? Eller är det dags att börja odla mustach?

 #tackförmejhej

 

Pure joy day!

Publicerad 2013-04-14 00:05:00 i Allmänt, Zumba,

Min dag var helt insane hektiskt och kul!

Den började med att jag var på väg till SATS Liljeholms torget och får ett sms- Det är brandlarm i hela centrumet och alla evakueras, blir det ingen Zumba?

-Waat??!

Kan berätta att liljeholmens gallerian har haft lite barndlarm issues denna vecka… efter att ha haft lite uppehåll. Ett tag gick brandlarmen toftaren än ofta!

Det är lite surt för medlemmarna och alla dem som har ställt in sig på att träna. Dem kanske har laddat upp med en mega-bauta frulle redo för dem mega-bauta tunga vikter, sadisten till PT eller för den terapeutiska löpbandet- donno, men surt är det när larmet går och man måste utrymma.

Till slut fick vi klartecken att det bara var larmet som gick och ingen egentligen brand. Detta påträffase som tur var innan mitt pass började- alla hade dock inte samma tur som mina zumbisar. Crosstraining krigarna missade halva sitt pass pga detta.

Passet flöt på- massa svett och energi fyllde salen och min förmiddag kickades igång med massa glädje.

Direkt efter passet stannade Erica kvar för att gå igenom en ny korr av Piloxing som hon har satt ihop- alltså mer träning. När vi var klara hoppade jag snabbt in i duschen för nästa event.
Moves & Thoughts skulle ha en 90min pass med Jorge Mix och Norberto Lacourt.

Deras event brukar vara riktigt riktigt roliga. Dem två kompletterar varandra riktigt bra och man ser att dem trivs och har roligt ihop. Dessutom är dessa events ett ypperligt tillfälle att träffa andra dansglada och härliga vänner. Många av dem har jag lärt känna precis på den här sättet- genom att gå på samma events och danspass.

Nu har vi tom kallat oss för VIP gänget hahaha!! Och oss ser ni på front row- no kidding you. Front row är heta platser och det är där man vill stå. Alla har olika anledningar till varför och störda blir vi när någon ”okänd” vill tränga sig förbi. No, not ok! Hahaha! Vill man ha en front row plats- får man komma i tid.

VIP- the Front row crew :)

Nu är en av tjejerna gravid och det är så härligt att se henne och hennes magen där- på front row och skaka rumpa till härliga rytmer. Magen står inte i vägen för den lyckan hon känner när hon dansar. Det hindrar inte henne från att göra det hon älskar! DET var härligt att se. Se henne göra piruetter med hennes runda fina mage och bara njuta av stunden, musiken, känslan- allt! Hennes bebis kommer att dansan ut och möta världen! Love it!
Idag var det en sån härlig dag! Ett fantastiskt event, härliga människor men massa glädje.

Trött men glader tog jag mig hem med ett leende på läpparna. Flera såna här dagar vill man ha! 

Idag är det L Ö R D A G!!!

Publicerad 2013-04-13 10:48:13 i Allmänt,

Lördagar är mina favoritdagar, veckans höjdpunkt!

För då är det latinska rytmer som kickar igång min lördag- wohooo!
Det är lördags Zumba på SATS Liljeholmen 11:30. Perfekt tid och perfekt plats för mig men mest perfekt är det pga alla deltagarna OMG love them!

Det är så kul att se folk hitta till salen en lördags förmiddag för att skaka loss till härliga latinska rytmer.

Att se dem dansa, le och samtidigt få en grym cardio-träning är helt underbart! Det gör min dag, min vecka- sånt ger mig så mycket energi!

Mitt mål med min Zumba är att alla ska få en glad upplevelse, finns inga rätt eller fel- vill du frestyle kör bara! Gör som du vill- förhoppningsvis åt samma håll som dem andra för att undvika frontala, laterala och alla andra typer av krock som kan uppkomma.

Det är här ni får chansen att göra preciiis som ni man vill.

En sak jag vill uppmana ALLA- oavsett var man befinner sig…

Dance! Dance like nobody is watching!!!!

För det är så härligt!

Ha en superlördag!

Inta rätt position- BAAM!

Publicerad 2013-04-12 12:09:00 i Allmänt, Livet,

Superwoman position!

Jag satt här om dagen och åt lunch med en kollega.

Han är en riktigt sådär skön typ, självsäker men inte så pass att det blir arrogant. Han är roligt men inte så att han blir en joker, snäll- utan att vara mes utan bara sådär härlig nice-typ.

Då frågade jag.. Vad har du hemlighet?

Du utstrålar en skön feeling- det är inte möjligt att du känner så VARJE dag- vad har du för hemlis?

Då svarade han: Jag? Jag står i superman position när jag inte ”känner det”.

Då förstår ni vad min följdfråga var- var är det?

Han menar att man ska stå i en superwoman position i ca 2min varje morgon och gör sig mental redo för att möta dagen.

Rak i ryggen, stolt hållning, upp med näsa och verkligen TRO på sig själv! Att stå såhär hjälper att visualisera sin egna styrka!

 

Så gott folk- nu intar vi Superman och Superwoman postion och gör dig redo att möta dagen med styrka!

BAAM!!!

Vad gör du på din semester?

Publicerad 2013-04-11 10:45:00 i Allmänt, Gotlandresan,

Denna sommar tänkte jag ta en lite annorlunda semesterresa.

Jag gillar att röra på mig- på alla sätt och viss, lite myror i brallan-tjej och jag gillar det!

Det är inte jobbigt för mig att träna (oftast- alla har vi lite sämre dagar). Alla delar såklart inte samma passion som jag med träningen. Detta är något jag kan förstå, men det är oftast starten som är jobbigast- när man sedan är igång så flyter det bara på- för att inte säga hur förbaskat bra man mår efteråt. Den känslan är oslagbar!

Iaf, jag och min 13åriga kusin lyckades övertala vår familj att ta en cykelsemester Gotland runt till sommaren.
Lite bakgrund info… Familj kallar jag mamma, pappa, bror, syster, systerson, moster,  kusin, morbror och alla deras barn asså a.k.a släkt som dem flesta kallar det.

Vi är ganska tighta och vi gör MASSOR ihop! Vi är ca 22st.. och det är inte första gången vi semestrar ihop.

Alla är inte lika träningsintresserad som jag är.. vi är väldigt få som är det… Men nu så nappade 16st på att göra denna semester ihop! Wohoo!!!

Förstår ni att vi kommer vara 16st  personer som invaderar Gotland nu till sommaren??!!
Vi ska göra hela kittet, tälta, stormkök allemans rätten osv osv… Måste poängtera att alla familjemedlemmar är INTE campingpersoner. Det här med kryp, utedass, skitig under naglarna hör inte till ”semester”. Det här kommer bli en utmaning för dem, dessutom ska dem sitta på en cyckle mer tid än vad dem antagligen gör på ett år.

Jag är oerhört peppad inför det här och ser SÅ fram emot det! Jag kommer att peppa dem och förstärka dem så mycket jag bara kan.

Vi har nu olika familjemöten (ja, vi har familjemöte med protokoll, event på fb och allt hahaha),  där vi diskuterar rutten, packlistor, boende osv osv… till det- en MASSA mat så klart, vi måste ”kolhydratsladda” (resan kommer att göras i juni).

Det är kul att se en sådan engagemang!


Min mosters man har gått all in inför detta och skaffat sig hela cykel-outfit. Han har cykelbyxor med vadd, tight tröja, speciella strumpor, handskar osv osv…  HELA kittet!

Men det är väl inget konstigt tänker ni då… Jo… han är den typen som kör bil överallt… Han är inte cykelbyxor med vadd type- BELIVE me!

Jag är oerhört glad över det hela! För det HÄR visar att han är motiverad- han vill! Så Hey let´s go!!!

 

Djävulens påfund..

Publicerad 2013-04-07 21:41:00 i Allmänt, Livet,

Ännu en helg som flugit förbi- helt sjuk!
Var tar tiden vägen?

Ok vad har hänt?

Jag bestämde mig för ett tag sedan att starta nyttiga April, eller ”sockerfria”  April.

Jag har en svaghet- för djävulens påfund- bakelsen, choklad, glasyr (helst bara glasyren) och allt som har med socker att göra. Jag är en junkiee... Och får jobba hårt för att stå emot! En rikligt socker-junkie är vad jag är! Påsken var såklart ingen undantag för ta frestelsernas väg.

Karaktär? Nej det vet jag inte vad det är- har googlat det men hänger inte riktigt med J

Nu har det gått en vecka utan socker i form av godis, läsk, light-produkter, bakelse osv osv.. Tänker även på att dem råvarorna jag äter inte har en massa socker i.

Dem första dagarna var det inga problem… Men dag 3.. OMG! Riktigt junkie beteende!

Så ja! Definitivt att jag måste se över vad jag får i mig- helt sjuk hur beroende man blir.

Erkänner det har inte blivit bättre men har lyckats tämja odjuret.

Vi börjar med April, sockerfria April för att sedan klara maj, juni juli osv osv.. MEN vi börjar med April. Det här fixar vi! En vecka har redan gått!

Let´s go!

Om

Min profilbild

GonnaMakeIt!

C´est moi Namn: Nathaly Ålder: 30+ (OMG! Jag veeet) Gör: Gruppträningssintruktör på SATS (..och redovisning ekonom) Gillar: Dansa, lyfta tungt och choklad såklart! Bloggar om: Träning, hälsa och vardag. Kombinationen av min passion, min hobby, mitt liv och allt annat runtomkring. Kort om mig Är en dansare som gillar att lyfta tung men blev ekonom. Född i Chile, uppvuxen i Sverige och har en hel drös av kulturella mixer och språk. Tänker på spanska, uttrycker mig bäst på svenska och pratar chilensk rövaspråk med mamma. I min blogg är inte baserade på vetenskapliga artiklar eller empiriska undersökningar. Jag har utgått från LHS (Livets Hårda Skola) , både mina, mina vänners och folk runt omkring. Enyoj! http://valencia1.zumba.com/

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela