GonnaMakeIt

Veckan som gått!

Publicerad 2013-05-25 02:23:00 i Allmänt,

Ok! Denna vecka gick undan i rakeeeet fart! BOOOM!

Känner mig på nytt född, vilken känsla!

Eller ok, inte riktig då jag har ont i foten för tillfället, käken är under rehab, lite rynkor och har nyligen upptäckt ett grått hårstrå (sexigt). MEN utöver det, la-la-mode going strong! 

Ibland behöver man ta ett steg tillbaka, krypa in i sitt hölje, samla krafter för att sedan komma ut starkare, piggare och fylld av energi!

Larv igår, fjäril idag!

Det gäller att släppa all prestationsångesten, alla måsten och all stress. Gör sånt som du mår bra av, omge dig med folk som fyller din omgivning med positiv energi och se till att helt enkelt ta hand om dig själv.

Min underbart härliga vecka startade redan på söndag faktiskt. Med Spa på Element Spa vid Clarion Hotel. Det var en present jag fick av en väldigt fin vän, Tack Erika!

Egentid på Element Spa


Har under veckan även hjälp till på en väns aerobicspass, en nybliven instruktör och hon lyste upp av glädje när hon presenterade den för mig – LOVED IT!
Jag som inte ens har någon aerobics bakgrund – Fixade det!

Zumba – I can – men att tänka i termer av block, grape vine etc etc. NO! Let’s feel the music and move some hips liksom. Men hennes glädje, charm och pedagogik fick mig att hänga med.

Emma och jag


Idag, kvällens löpning var fantastik! Riktigt bra fredagsmys. Skönt att få komma ut på vägarna nu igen efter operationen, att få känna asfalten under fötterna, vinden i ansiktet och alla negativa tankar som försvinner för varje steg jag tar, för att göra plats för nya positiva tankar.

Kvällslöpning när den är som bäst!


Måndag! Då smäller det – BOM! – Vårruset med kollegorna, vi är TAGGADE och vi är REDO!

 

Tischan klar, löpnumret på- vi är redo!
 
Så nu, med massa ny energi är jag tok taggad för helgens aktiviteter, stay tuned!

OVER AND OUT!

Vårruset

Publicerad 2013-05-14 13:54:00 i Allmänt,

Är bokat!
Den 27 maj kl 19, springer jag detta lopp  tillsammans med 8 stycken kollegor - yaaay!

Det är andra gången vi gör detta och jag som är hälsoentusiast älskar att vi deltar i år igen!
Jag gillar det här loppet för att den är kort och i en superfin miljö- perfekt sätt att kicka ingång våren och alla andra lopp som väntar. Får man ihop ett lag på 5st personer får man med en pickningkorg- på köpet! DET är pricken över i:et. Förutom att ha sprungit ett härlig lopp får man även chansen att umgås och ha ett riktigt mysigt avslut på kvällen. Jag är en riktig picknickälskare!

 

Gör oss redo för picknicken (bild från förra Vårruset 2012)

 

Jag var och är fortfarande sjukt stolt över ALLAS prestation! Fantastiskt duktiga!
Så nu- när det är dags igen är jag sjukt taggad och ser verkligen fram emot denna kväll.

 

Precis innan start (bild från förra Vårruset 2012)

 

Har du inte anmält dig gör det- det är ett riktigt fint lopp att delta i.

Hoppas vi ses där!!

PS: Ta med varma kläder till efteråt!

Step by step

Publicerad 2013-05-13 23:01:33 i Allmänt, Löpning,

Helgen bjöd förutom på massa tentaplugg även på min första löpning efter operationen.

Måste erkänna att det tog emot att ta sig ut. Hade femtioelva olika ursäkter, allt från operationen, plugget, pollen, inga rena strumpor osv osv. Sanningen är att jag inte riktigt vågade se hur mkt jag hade tappat pga att denna ”påtvingande” vilan. För har man inte rört sig på ett tag så ja- man tappar kondis, musklermassa och en j-kla massa andra saker. MEN man måste börja någonstans. Allting har en början men den början är även en startpunkt, ett utgångsläge.
Det är DÅ man vet hur man ligger till och vad som krävs för att nå sina mål- oavsett vilka dem är.

Jag gjorde det! Jag tog mig ut- min virgin-run.
Känslan av att möta vinden, känna andningen, pulsen, var helt underbart! 
Det fantastiska vädret gjorde hela upplevelsen ännu behagligare.

 
Den löpturen gjorde mig inte bara piggare och gladare, den fyllde mig med ny härlig energi och jag var redo att ta upp pluggandet med ny entusiasm! 
 


Ta dig ut! 
Gör det bara- det kommer att vara värt det. 
Step by step bygger vi en starka och friskare kropp!

Tentamen- hur länge sedan var det?

Publicerad 2013-05-12 16:47:56 i Allmänt,

Ok, har varit SÄMST med bloggandet- SÄMST! 
MEN jag har en ursäkt, jag har pluggat, pluggat inför en tenta. 
Tentamen, huuur länge sedan var det man skrev en sån?
Ok ,det ska jag inte dela med mig- vill inte börja få åldersnoja, men det var inte igår!

Ordning och reda- jag vet EXAKT var allt ligger.

Det var lite tungt att sitta på samma ställe timme efter timme, mata in massa kunskap. Missuppfatta inte mig, jag älskar att plugga och lära mig en massa nytt- älskar! Vill bara suga åt mig allt för att sedan dela med mig det jag har lärt mig J Det jag pluggar inför tentan är HELT fantastiskt- människokroppen. Jag gick en kurs som jag nu måste skriva en tenta för- grundläggande teori om kroppens uppbyggnad och funktioner. Alltså massa muskler, leder och dess funktion, anatomi, nervsystemet, fysiologi etc. Underbart!
MEN jag hatar att ha prov/tenta. Detta gäller i alla sammanhang. Jag gillar helt enkelt inte och tävla och sättast på prov- har aldrig gjort det. När jag var liten och hade mina simtävlingar, handbollsmatcher osv osv hatade jag det. Har svårt att sova dagarna innan, blir stressad osv osv. Däremot utmanar jag mig själv HELA tiden, alltid i alla sammanhang allt. Men tävlingar, inte min grej.

Däremot har jag anmält mig till en massa lopp i sommar, skillnaden är att jag vill slå mina egna rekord, pressa mig själv och utmana mig. Vet inte om det är rätt teknik enligt samhällets alla regler att tänka så men det är vad som funkar för mig och vad jag trivs med.

Så nu, när jag skulle ta mig till tentan- var det dags att tävla mot mig själv igen. Jag skulle ta mig dit i min old-stylish cykel på 20 minuter (tar mig annars 30min). Men jaaaa, det är klart att det berodde på att jag var sen- kom igen jag är chilenare och tidsopptimisten numero uno- därav tävlingen men jag visste att jag skulle fixa det, hade inget val direkt heller. Do or do! Jag fixade det och kom till tentan 5minuter innan start- grym marginal! Kom igen 5minuter innan för en chilenare är som en heeel timme för icke latinos.


Människokroppen står i fokus!

En sak jag var lite för tidsoptimist- var att sätta igång med pluggandet… Nästa gång LOVAR jag att sätta igång tidigare- jag LOVAR!!!

Nu ska jag grilla med familjen, jag ska bara innan...

#tisdoptimisärmellannamnet


 

Morgonshow för byggkillar

Publicerad 2013-05-03 14:34:00 i Allmänt, Kost,

Imorse var jag sugen på några kalorisnåla low carb chokladpannkakor till frukost, som jag hade sett på tasty-healt.se hemsida. Har velat testa dem länge och idag var det premiär! Det HÄR ska bli en grym frukost och en toppenstart på dagen!

Superenkelt att göra- precis så ska det vara. Enkelt, snabbt och gott- BAAM!

Snabbt- mycket viktigt för mig, har ingen tålamod gällande matlagning så snabbt ska det gå! Jag vet inte vad ”svag värme” betyder. Det är antigen max eller så är det avstängt- finns liksom inget mellanläge, inte nu heller. Jag fixade och donade med alla dessa mått och ingredienser och BAAM- dem var redo för stekning. Där stod jag och stekte på MAX lycklig och glad tills det började ryka liiiite, det vara bara lite- jag lovar, typ. *PIIIIIIIIIIIP-PIIIIIIP* Började den sköna stämman av brandlarmet skära igenom mina, grannens och alla i kvarterens trumhinnor. Hysteri utlöstest!
Efter att ha sprungit lite panikslagen fram och tillbaka i lägenhet utan att veta var jag ska börja. Kom jag på att öppna dörren (måste informera att jag bor på bottenvåning och mitt kök är mitt vardagsrum/hall/allrum/osv osv allt-i-ett. Öppnade för att vädra/göra korsdrag/få stopp på den där j-kla ljudet och viftade med händer (fick för mig att det hjälpte att få ut röken) Efter några minuter, det kanske var sekunder men kändes som år. Märkte jag att där stod jag i trosor och linne viftande med händerna men ett tjutande brandlarm och en massa glada byggkillar som log glatt åt min lilla morgonshow.
Jag tror jag stannar inne idag… iaf tills dem har gått för dagen.


Nedan får ni receptet på dem kalorisnåla low carb chokladpannkakor, recept från tasty-helt.se. Har dock modifierat den lite då jag inte hade allt hemma. Nedan får ni den korrekta receptet. Mumma! 
Dem tar MAX 10 minuter att göra- utan brandlarm :)

 

Recept

1 portion, 3 pannkakor

 2/3 skopa (ca 20g) Whey complete choklad (jag tog bort detta då jag inte hade)
1,5 msk kokosmjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk psyllium husk
1 tsk kakao
1,5 msk stevia strö
2 äggvitor
2 msk pumpapuré eller blomkålspuré*
*(dvs kokad & mosad blomkål. Låter konstigt men tro mig, blir grymt!)
Jag tog bort detta och lade kvarg- hade ingen blomkål.

1. Blanda ihop alla ingredienser i en skål och mixa med stavmixer tills du får en tjcok smet.
2. Häll ut 3 klickar av smeten i en stekpanna smord med kokosolja. Bred ut smeten lite med en sked. Stek i ca 2 minuter per sida. 

ENJOY!!!

Kan inte klockan bli 16 nudåå….

La-la-mode feeling

Publicerad 2013-05-02 03:19:56 i Allmänt,

Ni vet den känslan? La-la-mode-känslan. När man går runt med det fåniga leendet och strutsar omkring med en la-la-melodi i huvudet som man gärna visslar till -även om man inte kan vissla?
Ja, den känslan hade jag idag- rätt najs!

Den började med en stoppa-pressarna-och-allt-annat-du-håller-på-med-och-smaka- på-den-här-smoothie (…men gör din egen för den här min)!

En mango/ melon smoothie. Sjukt gott!
 
Följd av en underbar promenad. Min första efter operationen, infektionen och allt annat kring käk-problematiken. Gaah vilken känsla! Älskar verkligen att vara utomhus. Under promenaden såg jag några träna lite backträning- längtar så mycket av att få börjar träna samtidigt som jag vet att jag måste skynda långsam och låta kroppen läka. Det gläder mig iaf att se folk vara aktiva- kommer självklart att testa backen så fort jag bara kan.
 
 
 
Dagen avslutades med lite grill a la Chilsvenska sättet (återkommer mer kring det- oroa er inte) och hemmagjord müsli.
 
 
 
 
Nu doftar helt fantastiskt hemma…
Med ett leende på läpparna kryper jag till sängs och ser fram emot morgondagen!
 
 
 

Om

Min profilbild

GonnaMakeIt!

C´est moi Namn: Nathaly Ålder: 30+ (OMG! Jag veeet) Gör: Gruppträningssintruktör på SATS (..och redovisning ekonom) Gillar: Dansa, lyfta tungt och choklad såklart! Bloggar om: Träning, hälsa och vardag. Kombinationen av min passion, min hobby, mitt liv och allt annat runtomkring. Kort om mig Är en dansare som gillar att lyfta tung men blev ekonom. Född i Chile, uppvuxen i Sverige och har en hel drös av kulturella mixer och språk. Tänker på spanska, uttrycker mig bäst på svenska och pratar chilensk rövaspråk med mamma. I min blogg är inte baserade på vetenskapliga artiklar eller empiriska undersökningar. Jag har utgått från LHS (Livets Hårda Skola) , både mina, mina vänners och folk runt omkring. Enyoj! http://valencia1.zumba.com/

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela